Gyakran ismételt kérdések

Hány pálya van?
Két pálya van. A nyári bob, mely jó idő esetén használható és az alpesi bob, ami télen-nyáron üzemel időjárástól függetlenül. Ha esik az eső, esővédő tetőkkel szereljük fel az alpesi pályán a bobokat. Az alpesi bob bármilyen időjárási körülmények között használható.
Mi a különbség a két pálya és a bobok felszereltsége között?
A nyári bob pálya a sportosabb, nagyobb sebességet kedvelőknek ajánljuk. Érdemes kipróbálni! Az alpesi bobok nagyobbak, két fő számára kényelmesebbek, háttámlával és biztonsági övvel rendelkeznek.

A nyári bob pályán a bobokon nincsen biztonsági öv, ezért fokozottabb figyelem szükséges az egyensúly megtartása érdekében, valamint mérsékeltebb tempót javasolunk.

FONTOS! Kanyarok előtt fékezz!

Az alpesi bobpályán a bobok a pályához rögzítve vannak és azt elhagyni nem tudják, így a kiesés semmilyen körülmények közt nem történhet meg!
Hány személyesek a bobok?
Mindkét bob pályán a bobok kétszemélyesek, azonban egyedül is igénybe lehet venni. Két felnőtt együttes bobozására az alpesi bobot ajánljuk.
Melyik pályát ajánlják gyerekeknek?
Mindkét pályát ajánljuk! Fontos tudnivaló, hogy 3 év alatti gyermek nem bobozhat!

10 éven aluli gyermek, kizárólag felnőttel, illetve 10 éven felüli gyermekkel együtt bobozhat!
A jegyek személyenként vagy bobonként értendők?
A pálya igénybevételéhez szükséges jegyeket személyenként kell megváltani, ami azt jelenti, hogy ha ketten utaznak egy bobban, akkor is kettő jegy szükséges. Van lehetőség hatos, illetve tízes bérlet megváltására is. A bérletek több fő között megoszthatók, ami azt jelenti, hogy egy hatos bérlet megváltása esetén két fő három-három kört tud bobozni, attól függetlenül, hogy egyedül vagy együtt utaznak.
Szükséges-e bejelentkezni?
Előre bejelentkezni nem szükséges. Az év minden napján (kivétel december 24.) érkezhetnek hozzák a bobozni vágyók nyitvatartási időn belül.

Csoport esetén nyitvatartási rendtől eltérően is üzemelünk, melyet azonban előre szükséges egyeztetni.
A jegyekkel is sorba kell állni?
Igen, előre megváltott jegyekkel és bérletekkel is sorba kell állni.

Jó hír, hogy a legnagyobb forgalom esetén is a nyári bobot használni vágyók 1-2 perc várakozás után ismét élvezhetik a lesiklás adta élményt.
Milyen hosszúak a pályák?
Mindét pálya lesiklórésze 700 méter.
Mennyi időbe telik egy kör megtétele?
4-8 perc, a sebesség megválasztásától függ.
Hogy jutunk el a bob pályára?
A Visegrádi bob pálya a 11-es főút felöl közelíthető meg. Visegrádtól, valamint a 11-es főúttól a műúton mintegy 6 km-re helyezkedik el a Dunakanyarban a Nagyvillám hegy déli oldalában.

Gyalogosan az erdei turistautakon 2 km-re található. Visegrádról gyalog a kék és a kék kereszt jelzésű turistautakon közelíthető meg.

Az utak mentén táblákat helyeztünk el, mely segíti a bobpálya megközelítését.
Van-e lehetőség élményfotó vásárlására?
Igen. Bobozást követően tudják megtekinteni az Önökről készült képet, melyet az érintőképernyőkön történő megrendelés után azonnal elkészítünk.
Nem találta a választ a kérdésére? Írjon nekünk!