Használati feltételek

  1. A sporteszközt minden utas csak saját felelősségére használhatja, megfelelő öltözetben, alkohol vagy egyéb tudatmódosító szer hatásától mentesen. A könnyelmű használat sérülésekhez vezethet. Fékezzen mindig időben, és a pálya végénél érkezzen gyaloglási sebességgel a szállítószalagra.
  2. A sebességet úgy válassza meg, hogy ne legyen veszélyes se önmagára, se másokra nézve. Tartson legalább 25 m követési távolságot. Szigorúan tilos a többi járműnek nekihajtani. A nekihajtás elkövetője felel minden következményért.
  3. Esős vagy jeges időben a nyári pályát lezárják. Amint esni kezd az eső, a lesiklást abba kell hagyni. Vigyázat: Megnövekedett féktávolság! A bob kereszt-irányban kilenghet! Az alpesi bobon ilyenkor tartson 50 m követési távolságot. Vigyázat: Megnövekedett féktávolság!
  4. Az alpesi bob csak abban az esetben használható, ha a biztonsági öv induláskor és a teljes út alatt be van kapcsolva.
  5. Tartsa be a személyzet által induláskor adott utasításokat. Nem szabad túl lassan hajtani, csak vészhelyzetben szabad a bobot teljesen leállítani.
  6. Nézzen mindig menetirányba. Tilos hátrafordulni, feküdni, térdelni. Kövesse a jelzőtáblák utasításait, és teljes figyelmét fordítsa a soron következő pályaszakaszra (min. 25 m).
  7. Mindig a nagyobb termetű személynek kell hátra ülnie. A kezét tartsa folyamatosan a fékkaron, illetve a kapaszkodón, tilos a pályaelemekbe kapaszkodni! Az irányítást végző személynek akadálytalanul ki kell látnia előre.
  8. Gyermekek csak 3 éves kortól használhatják a pályát. 8 év alatti gyermekek a pályát csak egy olyan (10 évesnél) idősebb kísérővel használhatják, aki jól ismeri a terepet, és ha a felügyeletet gyakorló személy felelősséget vállal a kétüléses bob használatáért.
  9. A személyzet utasításait mindig be kell. A használati feltételek be nem tartása esetén a bobhasználatát megtiltják. A jegy megvásárlásával minden utas visszavonhatatlanul elismeri a jelen feltételeket. Kártérítési igények kizárva.